Koks aliejus geriausiai tinka kepti?


Aliejus

Daug diskutuojama apie tai, koks yra sveikesnis ir saugesnis, taip pat kuris geriausiai tinka maistui kepti. Žmonės dažnai apie tai negalvoja, todėl renkasi pirmą pasitaikiusį aliejų. Tačiau tai ne visada teisinga ir svarbu žinoti kai kuriuos niuansus, kad nepakenktumėte sau.

Kokiame aliejuje galima saugiai kepti maistą?

Ypač tyras alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus

Šio tipo aliejus tiks kepant kai kuriuos lengvus patiekalus: daržoves, žuvį ar šildant makaronus. Tačiau reikia atsiminti, kad esant aukštai temperatūrai, praranda savo efektyvumą ir visus naudingus komponentus.

Kokosas

Kokosų aliejus

Lyginant su alyvuogių aliejumi, gali atlaikyti aukštą temperatūrą, neprarasdamas savo efektyvumo. Todėl jis yra gana universalus.

Išeiti iš AMP versijos