Kepti obuoliai gali būti ruošiami įvairiais būdais, pavyzdžiui, kepami su medumi ir cinamonu arba naudojami kaip desertų įdaras. Jie ne tik labai skanūs, bet ir naudingi sveikatai.
Keptų obuolių nauda – verta žinoti
- Kepti obuoliai teigiamai veikia smegenų ir širdies veiklą, juose gausu vitaminų.
- Kepti obuoliai yra universalūs ir naudingi kiekvienam. Juose gausu antioksidantų, kurie apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų ir padeda išvengti daugelio ligų.
- Keptuose obuoliuose lieka daug skaidulinių medžiagų, kurios padeda normalizuoti virškinimą ir padeda palaikyti sveiką žarnyno veiklą.
- Keptuose obuoliuose gausu pektino, kuris savo ruožtu yra geras sorbentas.
- Patekęs į žarnyną pektinas virsta gelio pavidalo skysčiu ir veikia kaip sorbentas. Jis surenka visus toksinus ir skatina “generalinį žarnyno valymą”, pašalindamas visas toksines medžiagas.
- Ekspertų teigimu, tokiuose obuoliuose yra B grupės vitaminų, geležies, kalio, magnio ir fosforo, kurie stiprina kaulus ir padeda sumažinti riziką susirgti diabetu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi