Persimonai – sultingi ir įdomaus skonio vaisiai, jie patinka daugeliui vaisių mėgėjų. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai laikyti šį atogrąžų vaisių namuose.
Kaip tinkamai laikyti persimonus?
Tinkamiausia vieta persimonams laikyti – šaldytuvas arba tamsi vieta kambario temperatūroje.
Jei parduotuvėje pirktas persimonas yra neprinokęs, jam reikia laiko visiškai sunokti. Optimaliausia vaisius palikti popieriniame maišelyje prie bananų. Bananai išskiria anglies dvideginį, kuris padės persimonams greičiau sunokti.
Prinokusius persimonus geriau laikyti šaldytuve, ypač jei vaisiai minkšti.
Staigiai pasikeitus temperatūrai, vaisiai gali pajuoduoti ir sugesti. Oro drėgnumas laikant persimonus šaldytuve turi būti apie 90%.
Jei laikote persimonus balkone, jums reikia medinių dėžių, didelės drėgmės ir nuolatinės oro cirkuliacijos.
Supjaustytą persimono minkštimą reikia užšaldyti ir atšildyti pagal poreikį. Vaisiai nepraras savo skonio ir naudos, tačiau suprastės jų kokybė.
Persimonus galima džiovinti, kad būtų pagaminti traškučiai arba pasta. Džiovinimas atliekamas 45 laipsnių temperatūroje.