Kur pailsėti žiemą Europoje: 7 vietos, kur galite praleisti žiemos atostogas


Jau pats metas planuoti žiemos atostogas. Daugelis žmonių teikia pirmenybę Europai. Šiandieninė apžvalga skirta kurortinėms vietoms Europoje, kuriose galite pajusti šalies skonį, linksmintis iš širdies ir galbūt įsigyti naudingų pirkinių.

Žiemos atostogos Vokietijoje ir Austrijoje

Gruodžio 20 dieną visuose Vokietijos ir Austrijos miestuose vyksta šventinės mugės. Čia galite nusipirkti unikalių antikvarinių daiktų. O skanėstų – daugybė: punšas, imbierinės širdelės, karšti kepiniai, tradiciniai štrudeliai. Tačiau svarbiausia – pati šventės atmosfera. Kiekviena mugė išsiskiria savo unikalia aplinka ir vyksta istorinėse vietose.

Geresnis laikas

Nuo lapkričio 21 iki gruodžio 23 d

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Švedijoje

Žiemos atostogos Laplandijoje

Ar jūs ir jūsų vaikai svajojo aplankyti Laplandiją? Sausis pats tinkamiausias metas vykti į šiauriausią Europos miestą, kurį galima pasiekti traukiniu – Švedijos Abisko. Čia yra poliarinė naktis ir galite stebėti nuostabią šiaurės pašvaistę, važinėtis sniego motociklais, šunimis ir net elniais bei pasivaikščioti slidėmis po vaizdingus parkus. Juolab kad tam sukurtos visos sąlygos.

Geresnis laikas

Pirmoji sausio pusė.

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Rumunijoje

Kur vykti žiemos atostogų, kad jos būtų kupinos įspūdžių? Žinoma, į Rumunijos Transilvaniją – grafo Drakulos gyvenamąją vietą. Ši kalnuota vietovė, apaugusi miškais. Beje, laukinė ir niūri Transilvanija, kuri rodoma filmuose, jau seniai liko praeityje. Tai vienas iš kino mitų. Todėl be jokios baimės važiuokite į tikrus viduramžių miestelius – Brašovą ir Sigišoarą.

Geresnis laikas

Nuo ​​gruodžio iki vasario pradžios.

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Italijoje

Jei mėgstate aktyviai leisti laiką, žiemą geresnio kurorto nei Venecija nerasite. Vasario mėnesį čia vyksta garsusis kostiumuotas karnavalas, kuris siekia viduramžius – 1094 m. Tai vienas ryškiausių žiemos renginių Europoje, kuriame dalyvauja tūkstančiai turistų, menininkų, įžymybių. Specialistai rekomenduoja nakvynę rezervuoti iš anksto. Nepamirškite ir kostiumo bei kaukės!

Geresnis laikas

Karnavalas Venecijoje vyks vasario 11–21 dienomis.

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Kroatijoje

Rijeka, Kroatija, tradiciškai yra vienas garsiausių žiemos kurortų, kuriame vasario mėnesį vyksta dar vienas nuostabus karnavalas. Jo ypatumas – daugybės stilių mišinys: italų, austrų, rytų, slavų. Ir dar tuo, kad karnavalas trunka ilgiau nei mėnesį, nors pagrindinis paradas Corzo gatvėje trunka tik 1 dieną.

Geresnis laikas

Karnavalas Rijekoje vyks sausio pabaigoje.

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Danijoje

Jei jums patinka rami senojo Europos miesto atmosfera, geriausios atostogos žiemos atostogų metu bus apsilankymas Kopenhagoje. Beje, kelionė bus įdomi ir jūsų vaikams, nes čia yra Hanso Christiano Anderseno namai. Atrakcionų parkas „Tivoli“ šviečia Kalėdų ir Naujųjų metų šviesomis.

Geresnis laikas

Per Šv. Kalėdas.

Ką aplankyti?

Žiemos atostogos Ispanijoje

Ne visiems patinka šalta ir snieguota žiema. Daugelis važiuoja laukti šalčio į šiltus Europos regionus. Viena geriausių žiemos atostogų vietų yra Ispanijos Andalūzija. Tai pietinė šalies dalis, kur net ir žiemą temperatūra pakyla iki +18C, tad pakrante galima vaikščioti su plonu paltu.

Geresnis laikas

Nuo sausio iki kovo.

Ką aplankyti?

Išeiti iš AMP versijos