Lengvas ir greitas velykinių kiaušinių dažymo būdas: marmurinis tobulumas


Iki Velykų lieka vis mažiau ir mažiau laiko. Jau galima pradėti kaupti informaciją apie kiaušinių dažymo būdus. Jie gali būti visiškai skirtingi: originalūs, brangūs, įprasti ir visiškai paprasti. Šiandien norime papasakoti apie vieną iš šių būdų. Išbandykite nebrangų ir paprastą būdą papuošti velykinius kiaušinius, naudodami ingredientus, kuriuos jau turite savo virtuvėje, pavyzdžiui, maistinius dažus, actą ir augalinį aliejų. Iš viso to nesunku pagaminti gražius marmurinius velykinius kiaušinius.

Marmurinis velykinių kiaušinių dažymas

Marmuriniai kiaušiniai Velykoms

Reikalingos medžiagos:

1 veiksmas: sukurkite pirmąją dažų spalvą

Stikliniame dubenyje sumaišykite vieną puodelį karšto vandens, vieną arbatinį šaukštelį baltojo acto ir 5-10 lašų maistinių dažų. Šiame dubenyje esantys dažai bus pagrindinė jūsų kiaušinių spalva, todėl rekomenduojame naudoti šviesesnio atspalvio dažus. Į dubenį įdėkite kietai virtą kiaušinį, įsitikinkite, kad kiaušinis visiškai apsemtas skystyje. Palikite kiaušinį dažuose tik vieną minutę, kad įsitikintumėte, jog atspalvis yra pakankamai šviesus, kad matytumėte marmurinį raštą. Išimkite ir padėkite dažytą kiaušinį ant popierinio rankšluosčio, kad visiškai išdžiūtų.

2 žingsnis: paruoškite aliejaus mišinį

Kol kiaušiniai džiūsta, paruoškite aliejaus mišinį, kuris suteiks kiaušiniams marmurinę išvaizdą. Kadangi aliejaus mišinys dažytam kiaušiniui suteikia antrą spalvą, jis turėtų būti šiek tiek sodresnis. Naujame dubenyje sumaišykite apie 20 lašų maistinių dažų (galite naudoti kitokią spalvą) su vienu puodeliu šilto vandens. Įpilkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir švelniai sumaišykite su šaukštu

Į augalinio aliejaus mišinį įdėkite vieną dažytą kiaušinį. Švelniai apvoliokite kiaušinį dubenyje ir ištraukite, kai pamatysite marmurinį velykinio kiaušinio efektą.

3 veiksmas: išdžiovinkite ir grožėkitės rezultatu

Ištraukę kiaušinius popieriniu rankšluosčiu lengvai nuvalykite nuo kiaušinio vandens ir aliejaus perteklių ir leiskite visiškai išdžiūti. Pabandykite žaisti su spalvų deriniais, kad sukurtumėte gražų dažytų velykinių kiaušinių vaizdą.

Išeiti iš AMP versijos