Mažas triukas, kuris sugrąžins traškumą stiklainyje suminkštėjusiems agurkams


Traškūs marinuoti agurkai

Minkšti agurkai ne visada gali būti sugedę ir netinkami vartoti. Žinoma, jei stiklainyje atsirado pelėsis ir agurkai nemaloniai kvepia, tokių agurkų naudoti nerekomenduojama. Bet jei yra noras tiesiog atkurti jų stiprumą ir traškumą, pakanka naudoti vieną paprastą triuką.

Pirmiausia pakalbėkime apie tai, kodėl agurkai stiklainyje praranda savo stiprumą ir tampa minkšti

Sudedamųjų dalių proporcijų pažeidimas paruošimo procese. Tai gali būti ir nepakankamas druskos kiekis, ir per daug cukraus (jei jo dedate), ir per mažai prieskonių. Į stiklainį visada reikia įdėti lauro ir vyšnių lapų, krienų šaknų. Jie agurkams suteikia ne tik skonį ir aromatą, bet ir tvirtumo bei traškumo.

Agurkai gali tapti minkšti dėl per stipraus ir, atvirkščiai, silpno suspaudimo. Viena vertus, jei naudosite dideles talpas ir per daug sutankinsite agurkus, esantys apačioje gali suminkštėti dėl viršutinių spaudimo.

Stiklainius su agurkais reikia laikyti vėsioje patalpoje, 0…+ 3 laipsnių temperatūroje. Jei paliksite agurkus šiltoje patalpoje, po mėnesio ar dviejų jie gali pradėti minkštėti, nebebus tokie stiprūs ir traškūs.

Agurkai gali pradėti minkštėti ir gesti dėl prastos stiklainių sterilizacijos, taip pat dėl ​​stiklainių sandarumo pažeidimo.

Kaip agurkams sugrąžinti tobulą formą?

Jei agurkai tapo minkšti (nesvarbu dėl kokios priežasties), jų stiprumą ir traškėjimą galite atkurti gana paprastu būdu. Paimkite pomidorų sultis arba praskiestą pomidorų pastą, įpilkite 3 valg. šaukštus druskos 1 litrą skysčio, jei norite, galite pridėti prieskonių ir cukraus. Užvirinkite sūrymą ir atvėsinkite. Agurkus dedame į švarų indą, užpilame naujai paruoštu pomidorų sūrymu ir porai dienų nusiunčiame į šaldytuvą.

Viskas paruošta! Agurkai vėl bus traškūs ir stiprūs. Agurkai tampa „kaip nauji“.

Išeiti iš AMP versijos