„Microsoft“ paskelbė apie „Windows 11“ atnaujinimą: kokios funkcijos bus pasiekiamos

„Microsoft“ paskelbė visas funkcijas, kurios atsiras „Windows 11“ naujinime. Tai praneša „ Gizmodo“.


Naujasis Windows 11 dizainas 2022

Bendrovė žada, kad atnaujinta operacinė sistema (OS) leis vartotojams lengviau valdyti savo laiką. Nauja funkcija, pavadinta „Focus Session“, leis suaktyvinti režimą „Netrukdyti“, išjungus sistemos pranešimus ir visas programas. Ji taip pat integruota su programa Clock, kuri primins, kad periodiškai reikia daryti pertraukas.

Naujos funkcijos “Windows 11” atnaujinime

Windows 11

Žmonėms, kurie daug bendrauja „Microsoft Teams“, pridėtos funkcijos, pagerinančios vaizdo skambučius. Tai atliekama suliejant foną arba naudojant programinę įrangą, kad įsitikintumėte, jog jūsų akys nukreiptos į kamerą. Naudotojai taip pat galės naudoti automatinį kadravimą ir garso efektus, skirtus foniniam triukšmui filtruoti.

„Microsoft“ sukurs šiuos valdiklius OS lygiu naudodama „Windows Studio“. Norint naudoti šiuos efektus, reikalingas papildomas techninės įrangos palaikymas, tačiau „Microsoft“ dar nenurodė, kokio tipo.

„Microsoft“ taip pat toliau integruoja „Clipchamp“ į „Windows“, kad būtų lengviau redaguoti vaizdo įrašus. „Clipchamp“ yra nemokama, tačiau turės atnaujinimo paketą už 11,99 USD su aukščiausios kokybės funkcijomis.

“ (22H2) turi keletą naujų funkcijų žmonėms su negalia. Tai apima tiesioginius subtitrus, kuriuos galima perkelti į skirtingas ekrano dalis, ir natūralesnius balsus.

Tiesiogiai subtitrai bus pasiekiami per susitikimus akis į akį. Tai, pavyzdžiui, svarbu susitikimams, kuriuose visi dalyviai dėvi medicinines kaukes, kurios blokuoja skaitymo iš lūpų galimybę. Taip pat galėsite dalyvauti įvairiomis kalbomis vykstančiuose tarptautiniuose renginiuose.

Kitas įrankis – „Prieiga balsu“, kuri leis lengviau bendrauti su įrenginiu ir diktuoti tekstą balsu.

Atnaujintoje „Windows 11“ pagaliau atsiras „Explorer“ meniu skirtukai, kurių OS vartotojai prašė jau seniai. Taip pat vėl galėsite vilkti nuorodas ir aplankus į užduočių juostą.

„Task Manager“ gavo tamsią temą ir atnaujintą dizainą. Meniu Pradėti taip pat buvo atlikta daug pakeitimų, įskaitant galimybę jame elementus išdėstyti trimis skirtingais būdais.

Dalis šių funkcijų jau prieinamos, kai kurios – pavyzdžiui, atnaujintas „Explorer“ – pasirodys spalį.

Išeiti iš AMP versijos