Mitybos specialistė paaiškino, ko reikėtų vengti mityboje, kad padidėtų organizmo gebėjimas apsisaugoti nuo ligų ir uždegimų. Gyvenimo būdas ir mitybos įpročiai turi didžiulę įtaką imuninės sistemos gebėjimui apsaugoti organizmą nuo ligų ir kovoti su uždegimais.
Reguliariai valgydami vaisius, daržoves, nesmulkintus grūdus, liesus baltymus, riešutus ir sėklas, jūsų imuninė sistema veiks sklandžiai. Ir atvirkščiai, blogi mitybos įpročiai gali pakenkti jūsų sveikatai, sako amerikiečių mitybos specialistė Margie Seidel.
Turinys
3 maisto produktai, kurie naikina imunitetą
Saldūs putojantys gėrimai
Saldintuose gėrimuose yra tik tuščių kalorijų iš cukraus. Be nutukimo ir lėtinių ligų, susijusių su imuniteto slopinimu, per didelis cukraus vartojimas gali padidinti uždegimą ir pakenkti jūsų gebėjimui kovoti su ligomis.
Alkoholiniai gėrimai
Į ilgą priežasčių, dėl kurių reikėtų vengti nesaikingo alkoholio vartojimo, sąrašą įtraukite nusilpusią imuninę sistemą. Alkoholio vartojimas gali sukelti plaučių uždegimą ir kitas plaučių ligas, sulėtinti žaizdų gijimą ir atsigavimą po ligos.
Paruošti pusgaminiai
Paruošti pusgaminiai nėra geriausias pasirinkimas jūsų imunitetui! Juose daug natrio, cukraus, sočiųjų riebalų ir rafinuotų angliavandenių, mažai maistinių medžiagų ir skaidulų. Imunitetą didina tik sveiki, neperdirbti produktai!