Parduotuvių lentynose dažnai galima rasti produktų su užrašu “be glitimo”, net ir tais atvejais, kai glitimo kiekis visai nenurodomas. Šie produktai dažnai suvokiami kaip “naudingi” ir “sveiki”.
Tačiau ar tai tikrai tiesa?
Verta pažymėti, kad dietos be glitimo turėtų laikytis tik tie žmonės, kuriems nustatytas šio baltymo netoleravimas.
Mokslininkai atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 25 celiakija sergantys žmonės, vartojantys produktus be glitimo. Po to jie palygino šių produktų maistinę vertę su tais, kuriuose buvo glitimo.
Paaiškėjo, kad produktuose be glitimo dažniau buvo daugiau nesočiųjų riebalų, mažiau skaidulinių medžiagų ir daugiau druskos. Taigi, jie neturėtų būti laikomi sveika tradicinių maisto produktų alternatyva.