Mokslininkai įvardijo priežastį, kodėl užmigti prie televizoriaus pavojinga sveikatai


Dauguma net neįsivaizduoja, kokias pasekmes gali sukelti iš pažiūros nekaltas įprotis. Išsiaiškinkime, kas naktį vyksta mūsų smegenyse ir kodėl miegoti skambant televizoriui yra siaubinga mintis.

Tipinio vakaro scenarijus

Įsivaizduokime situaciją. Grįžtate namo, porą valandų praleidžiate namų ruošos darbams, padedate buityje, o po to nueinate į miegamąjį ar svetainę, kur jūsų jau laukia serialas ir jį jau žiūrite pastaruosius šešis mėnesius. Ir jūs jau žinote, kas bus toliau. vis dar bando paklausti: „Ar vis dar žiūrite?“, bet jis toliau veikia, o žiūrovas jau miega… Na, bent jau bando miegoti.

Kodėl užmigti prie televizoriaus yra bloga mintis

Kas čia negerai?

Neseniai grupė mokslininkų iš Austrijos išsiaiškino, kokią įtaką miegui turi televizorius. Jokių šokiruojančių išvadų – akivaizdu, apie sveiką ir gilų miegą su tokiu triukšmingu akompanimentu net svajoti neverta. Esant tokiai situacijai, miego metu mūsų smegenys dirba daug aktyviau nei turėtų.

Nesvarbu, ar miegame, ar pabudome, ar mūsų akys užmerktos, ar ne, smegenys nuolat analizuoja mus supančią situaciją. Jos ypač gerai reaguoja į nepažįstamus balsus, o artimųjų tembrai praeina „pro ausis“. Ši evoliucinė savybė padeda žmonėms pabusti, kai šalia yra nepažįstamų žmonių arba toliau ramiai miegoti artimųjų akivaizdoje. Ir, žinoma, balsai iš televizoriaus prasiskverbia pro filtrą, sutrikdydami sveiko miego procesą.

Taigi, ar tikrai jums reikia televizoriaus miegamajame? Atsakykite į šį klausimą patys.

Išeiti iš AMP versijos