Mokslininkai nustatė, kuri kraujo grupė suteikia stipriausią imunitetą


Atsparumas virusams pagal kraujo grupę

Harvardo universiteto mokslininkai įvardijo stipriausią imunitetą turinčią kraujo grupę. Jie atliko tyrimą, kuris parodė, kad turi įtakos organizmo gebėjimui gaminti interferoną virusinės infekcijos atveju.

Kuri kraujo grupė suteikia stiprų imunitetą?

Interferonai yra baltymai, kuriuos organizmo ląstelės išskiria, kai į jį patenka virusas, bakterijos ir mažos molekulinės masės organiniai junginiai.

Tyrimai parodė, kad žmonės, turintys pirmą ir trečią kraujo grupes, turi vidutinę kūno apsaugą. Mokslininkai teigė, kad tokiu atveju žmogaus organizmas bus apsaugotas atitinkamai 80 ir 91 proc. Tai yra, šie žmonės galės išvengti sunkių virusinių infekcijų ir kitų ligų, kurioms reikalingas geras imuninės sistemos atsakas, pasekmių.

Paaiškėjo, kad žemiausią rezultatą turi antros kraujo grupės savininkai. Tokie žmonės negalės išvengti rimtų pasekmių virusinių infekcijų atveju. Tokiu atveju žmogaus organizmas bus apsaugotas tik 40 proc. Be to, tokie žmonės yra imlūs įvairioms ligoms.

Mokslininkų teigimu, stipriausią imunitetą turi ketvirtos kraujo grupės žmonės. 92% savanorių buvo nustatyta, kad interferonas gaminamas reikiamu kiekiu, kad apsaugotų kūną. Ir kartais net per dideliais kiekiais. Tokio kraujo turintis žmogus greičiausiai išvengs bet kokių ligų pasekmių.

Išeiti iš AMP versijos