Juodieji pipirai – vienas populiariausių prieskonių, dedamas į sriubas, marinatus, karštuosius patiekalus ir net gėrimus. Tačiau ne visi žino, kokių naudingų savybių turi prieskoniai ir kaip juos teisingai naudoti.
Ekspertai pastebi, kad pagal vitamino C kiekį juodieji pipirai lenkia apelsiną. Pipirai pagreitina medžiagų apykaitą organizme, kovoja su uždegimais ir padeda geriau pasisavinti naudingas medžiagas iš kitų maisto produktų. Norėdami gauti kuo daugiau naudos iš juodųjų pipirų, juos reikia sumalti prieš pat valgant.
Pipirai peršalimui
Kad greičiau atsikratyti kosulio, pakaitinkite pusę arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų ir sumaišykite su šiltu pienu. Šis gėrimas gerai šildo gerklę, pasižymi atsikosėjimą skatinančiu poveikiu.
Pipirai nuo antsvorio
Šis prieskonis skatina seilių ir skrandžio sulčių gamybą. Pagardindami maistą pipirais užtikrinate gerą medžiagų apykaitą ir liekną figūrą. Tačiau neturėtumėte perlenkti lazdos, įsitikinkite, kad neturite kontraindikacijų. Pipirų negalima vartoti sergant gastritu, anemija, alergija ir kitomis panašiomis ligomis.
Pipirai nuo cistito
Paimkite šiltą pieną ir 1 šaukštelį maltų pipirų, sumaišykite su 1 šaukšteliu cukraus. Tokius vaistus rekomenduojama vartoti vieną savaitę, ne ilgiau. Pienas su pipirais ir cukrumi gali išgydyti ne tik šlapimo pūslės uždegimą, bet ir užkirsti kelią vyrų impotencijai.