Neišmeskite perdegusių LED lempučių: jas galima sutaisyti vos per kelias minutes


į rinką įsiveržė prieš keletą metų. Jos yra ekonomiškesnės, dirba ilgiau ir sunaudoja mažiau elektros energijos. Tačiau pasitaiko, kad LED lemputė gali sugesti arba perdegti.

Kaip taisyti LED lemputę?

Kad pataisytumėte lemputę, jums reikės lituoklio ir lydmetalio. Turite atsukti lemputės viršutinę dalį, kad surastumėte perdegusį šviesos diodą, dėl kurio nutrūksta grandinė. Atminkite, kad gali būti pažeisti keli šviesos diodai.

Paimkite pincetą ir labai atsargiai pakelkite šį diodą. Tada ištirpinkite lydmetalio gabalėlį, lituodami jį į diodo gedimo vietą. Kai tai bus padaryta, lemputė vėl pradės veikti.

Atkreipkite dėmesį, kad skirtingai nei tradicinės lemputės, LED lemputės turi labai daug privalumų.

LED lemputės

Sunaudoja mažiau energijos

Tokia lemputė sunaudoja maždaug 50-70% mažiau elektros nei įprasta. Dėl to galite sumažinti sąskaitas už elektrą, ypač kai tam tikrose patalpose reikia nuolatinio apšvietimo.

Ypač kai šiais laikais elektros kainos “šovė” į viršų, tai labai aktualu. LED lemputės tikrai sutaupys elektros energijos.

Veikia ilgai

Paprastos kaitrinės ar halogeninės lemputės greitai perdega. Jei perkate kokybiškas LED lemputes, jos gali tarnauti nuo 30 000 iki 50 000 valandų ar net daugiau, priklausomai nuo modelio.

Tuo tarpu įprastos lemputės veikia apie 10 000 valandų.

Išeiti iš AMP versijos