Nuo lapkričio 1 d. – KET pasikeitimai


Nuo lapkričio 1 d. - kelių eismo taisyklių pasikeitimai

VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcija primena, kad nuo 2021 m. lapkričio 1 d. Lietuvos keliuose pradeda galioti Kelių eismo taisyklių sezoniniai reikalavimai. Automagistralėse ir greitkeliuose teks važiuoti lėčiau.

Automobiliu keliu direkcija greitis

Greičiai automagistralėse ir greitkeliuose žiemos sezonu

Nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d. lengvaisiais automobiliais automagistralėse ir greitkeliuose bus galima važiuoti ne didesniu nei 110 km/val. Nors tai maksimalus leistinas greitis, tačiau vairuotojai, atsižvelgdami į kelio dangos būklę ir oro sąlygas, privalo rinktis saugų greitį, kuris visada būna mažesnis už maksimalų leistiną. Daugiau informacijos.

Rūkas prastina matomumą

Rudenį dėl temperatūrų skirtumo dažniau susidaro rūkas. Tiek tamsa, tiek rūkas prastina matomumą, todėl vairuotojai turėtų tai įvertinti ir sumažinti važiavimo greitį iki saugaus. Vairuotojai dažnai neįvertina, kad esant rūkui kelio danga gali būti slidi.  Dažnas pavojus rudenį, kurio taip pat neįvertina vairuotojai, yra nukritę, sudrėkę ar šlapi medžių lapai. Jie taip pat gali tapti automobilio slydimo priežastimi, todėl vairuotojai turėtų būti labai atidūs ir važiuodami kelio ruožais, kur yra daug prikritusių medžių lapų, sumažinti greitį.

Padangos žiemos sezoną

Sukibimą su kelio danga užtikrina geros būklės žieminės padangos. Nusidėvėjusios ar senos padangos, ypač ant drėgno ir šalto asfalto, prasčiau sukibs su kelio danga, o dėl to ne tik pailgės stabdymo kelias, tačiau vairuotojui gali nepavykti išvengti ir eismo įvykio.

Padangų keitimas

Vairuotojai turėtų nepamiršti, kad nuo lapkričio 10 d. (iki kovo 31 d.) draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius, ir priekabas su vasarinėmis padangomis. Su dygliuotomis padangomis galima važinėti nuo lapkričio 1 d. (iki balandžio 10 d.), tačiau naudojant tokias padangas, ant automobilio galo turi būti priklijuotas nustatytas skiriamasis ženklas – baltas lygiakraštis trikampis su raudonu apvadu ir padangos dyglio simboliu viduryje. Skaityti plačiau apie padangų keitimą.

Išeiti iš AMP versijos