Ruošiant mėsą svarbu atsižvelgti į daugelį faktorių, nes tai turės įtakos patiekalo tekstūrai. Paprastai mėsos marinavimui naudojami rūgštūs vaisiai ar uogos. Tačiau kai kurie virėjai naudoja visiškai unikalius ir neįprastus metodus.
Kodėl patyrusios šeimininkės pila arbatą ant mėsos?
Manoma, kad ši gudrybė padeda paruošti minkštą mėsą, kuri patiks visiems. Arbatos pagrindu ruošiamas specialus marinatas, leidžiantis pasiekti norimą rezultatą. Be to mėsa gaunasi ne tik minkšta ir švelni, bet ir įgauna geras skonio savybes.
Kaip paruošti marinatą?
Geriausia rinktis klasikinę juodąją arbatą ir virti įprastu būdu arbatinuke. Verta įdėti cukraus ir keletą citrinos griežinėlių, kad marinatas būtų dar geresnis.
Tada reikėtų palaukti, kol arbata atvės. Atsargiai supilkite visą arbatą ant mėsos, kad apsemtų. Jei norite, į marinatą galite įpilti citrinos sulčių ir prieskonių. Mėsą laikykite arbatoje vos pusvalandį, tada įjunkite ugnį ir troškinkite kol mėsa pilnai išvirs.
Po to mėsą galite apskrudinti kepsninėje.