Patyrę virėjai žino, kad žuvį galima kepti keptuvėje ir nepataškyti visos kaitlentės. Metodas senas, daugeliui žinomas, bet ar jį žinote?
Patarimai kepant žuvį keptuvėje
Norėdami kepti žuvį ir neužteršti visos virtuvės, turite paimti įprastą kepimo popierių.
Sulenkite jį per pusę. Jį naudosite dengimui. Supilkite aliejų į keptuvę. Pakaitinkite, tada išdėliokite žuvį, prieš tai apvolioję miltuose arba pamirkę tešloje.
Uždenkite žuvį kepimo popieriumi, apkepkite iš vienos pusės. Tada pakartokite kepimo procedūrą iš kitos pusės.
Pasirodo, kepimo popierius nesuteikia dangčio efekto, tai yra, žuvis nekepa garuose. Spragsintis aliejus prikimba prie kepimo popieriaus, o ne ant virtuvės sienų ir aplinkinių daiktų.
Tikrai geras kulinarinis triukas!