Patys geriausi ir sveikiausi kambariniai augalai


Geriausi kambariniai augalai

Kambariniai augalai ne tik sukuria komfortą ir pagerina namų ekosistemą, bet ir gali neutralizuoti iki 85 % oro taršos. Be to, kai kurie augalai turi labai naudingų savybių. Sužinokite, kokie augalai yra sveikiausi jūsų namams.

Naudingiausi kambariniai augalai, kuriuos namuose turėtų turėti kiekvienas

Vėzdūnė

“Moterų laimė”, kaip dažnai vadinamas šis kambarinis augalas, valo orą nuo daugelio kenksmingų medžiagų. Pavyzdžiui, acetoną, formaldehidą, ksileną. Juos sugeria dideli žali lapai.

Chlorofitas

Augalas chlorofitas neutralizuoja formaldehidą, kurio daug yra izoliacijoje, balduose, plastike ir tabako dūmuose.

Šis poveikis ypač pastebimas, jei augalą tręšiate vandeniu su susmulkinta aktyvintąja anglimi. Jis veikia kaip natūralus filtras, sugeria chemines medžiagas ir pašalina iš augalo kenksmingus mikroorganizmus.

Chlorofito gėlė taip pat sugeba kaupti drėgmę savo lapuose ir išskirti ją į atmosferą, kuri drėkina kambario orą.

Fikusas

Šis augalas sugeria dulkes, išskiria daug deguonies ir gražiai atrodo. Jis taip pat neutralizuoja toksines medžiagas, o tai naudinga žmogaus imuninei sistemai.

Alavijas

Šį augalą geriausia laikyti miegamajame. Geriausia miegamajame, nes naktį jame susidaro daugiausia deguonies.

Alavijas taip pat sugeba sulaikyti kenksmingus junginius iš oro, kuriuos išskiria baldai iš medžio drožlių plokščių ir MDF.

Alavijas

Palmikė

“Naminė palmė” – dar vienas naudingas gyvenamosios erdvės augalas. Dėl gausybės žalių lapų jis puikiai sugeria kenksmingas medžiagas iš oro – formaldehidą, benzeną, anglies dioksidą.

Žinoma, jei žmogus mėgsta fikusą, bet vietoj jo nusiperka vijoklį, kuris neva gerina nuotaiką, tai asmeniškai jam nuotaikos nepagerins. Svarbiausia: atsižvelkite į sąlygas, būtinas augalui gerai augti, ir šiuo atveju užteks 10-15 minučių per savaitę, kad turėtumėte žydinčią ar žalią palangę ir pakeltumėte nuotaiką ja grožėdamiesi”, – sakė ekspertas.

Taip pat nepamirškite, kad yra augalų, kurių sultys nuodingos – geriau jų nedėti į vaikų kambarius ar virtuvę.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos