Pavojingiausi maisto produktai jūsų šaldytuve: ko negalima ilgai laikyti


Maistas šaldytuve

Ilgai laikomi produktai, kuriuos kelias savaites laikome šaldytuve, gali virsti pavojingais nuodais. Tokiuose produktuose susikaupia kenksmingų medžiagų kiekis. Ekspertai papasakojo, kurie produktai jūsų šaldytuve gali būti labai pavojingi.

Maisto produktai, kurių nerekomenduojama ilgai laikyti šaldytuve

Sūris plastikinėje pakuotėje. Jei tokį sūrį dažnai perkate ir naudojate maistui, gali kilti rimtų pasekmių – medžiagų apykaitos sutrikimai. O visa plastiko problema yra ta, kad jis dažniausiai gaminamas iš labai kenksmingų medžiagų. O cheminiai komponentai greitai pereina į jame supakuotus produktus.

Plastikinės mikrodalelės ypač mėgsta maisto produktus, kuriuose yra daug riebalų. Pavyzdžiui, sūris. Patekusios į organizmą šios mikrodalelės prisideda prie endokrininės sistemos ardymo.

Konservuoti pomidorai, padažai, pomidorų pasta metalinėse skardinėse yra labai pavojingas . Aliuminis yra įtrauktas į šių skardinių lydinį, ir tai yra perfoktano rūgšties šaltinis. Tai labai pavojinga endokrininei sistemai ir kepenims. Likęs ant maisto produktų, jis patenka į organizmą ir pradeda jį ardyti.

Jūros žuvys taip pat gali pakenkti jūsų sveikatai. Jūros vandenyje yra daug toksinių medžiagų, kurios gali būti pavojingos žmonėms. Pavojingiausi iš jų yra gyvsidabris ir sunkieji metalai. Visos šios medžiagos į jūros žuvis patenka iš vandens, o iš žuvų – į žmogaus organizmą.

Dauguma šių medžiagų termiškai apdorojant neišnyksta ir provokuoja ligų vystymąsi, veikia virškinimo ir imuninės sistemos darbą.

Daržovės ir vaisiai iš didelių ūkių. Turguje jie atrodo labai apetitiškai, manome, kad toks produktas yra kokybiškesnis. Tačiau tokių produktų gamyba dažnai siejama su nitratų, pesticidų ir herbicidų naudojimu – geresniam sandėliavimui ir greitam nokinimui.

Pagal pagreitintą programą stambiuose ūkiuose dažniausiai auginami obuoliai, vynuogės, braškės, pomidorai, agurkai, žalumynai.

Pienas su dideliu riebalų kiekiu. Tokiame piene yra daugiausia pramoninių cheminių medžiagų, sukeliančių įvairias ligas. Ir tai papildomai prie to, kad riebus pienas padidina cholesterolio kiekį kraujyje ir padidina riziką susirgti ateroskleroze.

Išeiti iš AMP versijos