Pica: istorija, tradicijos ir įdomūs faktai


Pica yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Jame dera skonis ir paprastumas, o tai leidžia patenkinti net išrankiausių gurmanų poreikius. Tačiau pica – ne tik skanus patiekalas, bet ir mokslininkų, istorikų, kultūros žinovų tyrinėjimų objektas. Šiame straipsnyje apžvelgsime keletą įdomių faktų apie picą, kurių daugelis iš jūsų tikriausiai net nežinojo.

Pica kilusi iš Neapolio

Būtent Neapolyje, Italijoje, buvo išrasta pica, kuri nuo tada tapo populiariu patiekalu visame pasaulyje. Ji buvo sukurtas XIX amžiaus viduryje kaip paprastas patiekalas vargšams, susidedantis iš tešlos, pomidorų ir sūrio.

Didžiausia pasaulyje pica sveria daugiau nei 12 tonų

2012 metais Romoje buvo sukurta didžiausia pasaulyje pica, kuri svėrė daugiau nei 12 tonų. Jo skersmuo buvo 40 metrų, o paruošimas užtruko daugiau nei 48 valandas.

Puikaus skonio pica

Pirmoji picerija buvo atidaryta 1830 m

Pirmoji picerija pasaulyje buvo atidaryta Neapolyje 1830 m. Jos savininkas Raffaele Esposito piceriją pavadino „Pizzeria di Matto“ Italijos karaliaus Ferdinando II garbei.

Pica yra populiarus patiekalas JAV

Pica tapo labai populiariu patiekalu JAV, kur kasmet iškepama daugiau nei 3 milijardai picų. Dėl to pica yra populiariausias Jungtinėse Valstijose.

Italijoje vyksta picų festivalis

Italijoje kiekvienais metais vyksta picų festivalis „Festa della Pizza“. Ši šventė dažniausiai vyksta liepos arba rugpjūčio mėnesiais ir sutraukia daugybę picų mėgėjų iš viso pasaulio.

Brangiausia pica pasaulyje kainuoja 12 000 USD

Niujorke galite užsisakyti brangiausią pasaulyje picą, kuri kainuoja 12 000 USD. Ją sudaro juodieji ikrai, karšta lašiša, grietinė ir auksiniai lapeliai.

Pica yra ne tik skanus patiekalas, bet ir visas kultūros, istorijos ir mokslo pasaulis. Įdomūs faktai apie picą įrodo, kad šis patiekalas turi daug įdomių aspektų, kurie ne visada akivaizdūs.

Išeiti iš AMP versijos