Pirmieji “Windows 11” naudotojai skundžiasi dėl pagrindinio meniu


Windows 11 Meniu

Pirmieji “Windows 11” naudotojai susidūrė su pirmosiomis problemomis po naujosios operacinės sistemos įdiegimo. Remiantis daugybe “Reddit” ir oficialiame “Microsoft” techninės pagalbos forume paskelbtų skundų, dėl atnaujinimo gali sutrikti užduočių juostos ir pagrindinio meniu veikimas.

Pirmieji skundai dėl naujausios “Windows 11” OS

Problema kyla tiems, kurie naudojo “Windows 11” diegimo pagalbininką – “Microsoft” įrankį, kuriuo paleidžiamas sistemos naujinimas. Pranešama, kad perėjus iš “Windows 10” į “Windows 11” naudojant šį įrankį kai kurie sąsajos elementai neveikia tinkamai. Visų pirma kai kuriems naudotojams lieka senoji užduočių juosta, o pradžios meniu negalima atidaryti standartiniu būdu.

Windows 11 su Windows 10 meniu
“Reddit” naudotojo u/Mastermind1703 ekrano nuotrauka

“Microsoft” atstovai į šią situaciją dar neatsakė. Forumo nariai rekomenduoja palaukti pataisos, o kaip laikiną sprendimą siūlo pašalinti naujausią naujinį:

  1. Atsidarykite “Settings”;
  2. Tada “Windows Update”
  3. Po to “Windows Update” ->”Update History” ir “Uninstall Updates”.

Jei negalite to padaryti, kitas būdas – sukurti naują paskyrą su administratoriaus teisėmis.

Spalio 5 d. išleista “Windows 11”. Tai didžiausias atnaujinimas nuo “Windows 10” išleidimo 2015 m. Pagrindiniai naujosios versijos vizualiniai pakeitimai – centruotas pradžios meniu, taip pat valdikliai ir suapvalinti langų kampai.

“Microsoft” anksčiau yra sakiusi, kad “Windows 11” bus atnaujinama palaipsniui. Vartotojams, kurie nori išvengti klaidų arba abejoja, ar jų kompiuteris atitiks minimalius reikalavimus, geriau susilaikyti nuo jos diegimo per “Diegimo asistentą” ir palaukti, kol atnaujinimas bus oficialiai prieinamas per “Windows Update Centre”.

Išeiti iš AMP versijos