Pirmosios “BioNTech ir Pfizer” vakcinos 5-11 metų vaikams jau Lietuvoje


Pirmosios "BioNTech ir Pfizer" vakcinos 5-11 metų vaikams jau Lietuvoje

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija šiandien pranešė, kad jau gauta pirmoji siunta gamintojo “BioNTech ir Pfizer” vakcinų, skirtų 5-11 metų vaikams. Pranešama, kad pirmąją siuntą sudaro 78 tūkst. sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcinos dozių, kurios per kelias dienas bus paskirstytos skiepijančioms asmens sveikatos priežiūros įstaigoms. 

“BioNTech ir Pfizer” vakcinos 5-11 metų vaikams

Patikima vakcina nuo COVID Pfizer

Kada bus galima skiepyti 5-11 metų vaikus?

5–11 metų vaikų vakcinacija nuo COVID-19 ligos prasidės gruodžio 15–16 dienomis, o registruoti savo vaikus gyventojai gali jau dabar internetu www.koronastop.lt arba trumpuoju numeriu 1808. Vienas iš tėvų (įtėvių), globėjų arba rūpintojų turės kartu su vaiku atvykti į vakcinacijos vietą ir atvykus pateikti savo ir vaiko asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus. Atvykimas yra traktuojamas kaip sutikimas skiepytis, todėl sutikimo pažymos pildyti nereikės.

Informacija apie vakciną

5–11 metų amžiaus vaikai bus skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta mažesnio tūrio „Comirnaty“ vakcina (gamintojas „BioNTech ir Pfizer“). Vakcina jaunesniems vaikams turi 10 mikrogramų COVID-19 mRNR (veikliosios medžiagos), vaikui bus suleidžiama 0,2 ml tūrio vakcinos dozė. 12 metų ir vyresniems gyventojams skirtose „Comirnaty“ vakcinose yra 30 mikrogramų COVID-19 mRNR, o vienos dozės tūris sudaro 0,3 ml.

Įvertinusi klinikinių tyrimų duomenis, “Europos vaistų agentūra” rekomendavo skiepyti 5–11 metų vaikus „Comirnaty“ vakcina, nes ji veiksmingai apsaugo šios amžiaus grupės asmenis nuo COVID-19 ligos.

Tiek suaugusieji, tiek vaikai yra skiepijami į žasto raumenį, tarp pirmos ir antros „Comirnaty“ vakcinos dozių daroma bent 21 dienos pertrauka.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos