Plastikas ar stiklas: kurie akiniai geriau apsaugo nuo žalingų saulės spindulių?


Yra nuomonė, kad plastikiniai yra nenaudingi ir tik kenkia akims. Šiandien papasakosime, kaip išsirinkti tinkamus akinius apsaugai nuo saulės ir ar lęšių spalva turi įtakos apsaugos lygiui.

Per didelis ultravioletinių spindulių srautas kenkia akims. Jis neigiamai veikia vidines akių struktūras: tinklainę, kuri yra nervinės skaidulos vidinėje stiklakūnio kūno pusėje, ir lęšį – abipus išgaubtą lęšį, kuris „projektuoja“ ir fokusuoja spindulius į tinklainę. Pasekmės gali būti katarakta (lęšiuko drumstimas), geltonosios dėmės distrofija (tinklainės centrinės srities pažeidimas) ir kiti regėjimo sutrikimai.

Tamsinti lęšiai akiniuose gerai apsaugo nuo ryškios saulės šviesos, tačiau ne visi jie sugeba apsaugoti nuo UV spindulių. su specialiu UV filtru tampa patikima žalingos spinduliuotės kliūtimi. Tokie akiniai turi specialią blokuojančią dangą arba pačiuose lęšiuose yra UV sugėrikliai.

Kitas, ne mažiau veiksmingas būdas apsaugoti akis nuo ultravioletinių spindulių – naudoti akinius su plastikiniais lęšiais. Ši medžiaga gali sugerti 98-100% kenksmingos spinduliuotės. Iš didžiulio modelių asortimento stenkitės rinktis akinius su polikarbonatiniais lęšiais – jie geriau nei kiti skirti laiko praleidimui lauke.

Tinkami akiniai nuo saulės

Renkantis tinkamą modelį, atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus

Gaminio žymėjimas

Geriausias pasirinkimas – akiniai su UV400 ženklu. Kuo ši vertė mažesnė, tuo produktai prasčiau apsaugo nuo UV spindulių. Yra modeliai, nurodantys skirtingus UV spindulių tipus: UVA (ilgųjų bangų spinduliai, galintys prasiskverbti pro drabužius, stiklą ir sukelti pigmentaciją, odos fotosenėjimo simptomus), UVB (sukelia įdegį, gali ir nudeginti).

Lęšio spalva

Geltona blokuoja mėlyną spindulių spektrą, o tai kenkia akims. Debesuotame ore, temstant, saulei leidžiantis ar auštant, jie užtikrina gerą matomumą. Tačiau spalvų perteikimas vis tiek gali būti iškraipytas. Nereikėtų rinktis mėlynų akinių. Jie praeina mėlyną spindulių spektrą. Raudoni lęšiai sukelia greitą regėjimo nuovargį. Taip pat geriau jų vengti. Geriausias variantas: žali, rudi, pilki akiniai nuo saulės. Akiniai neturėtų „važiuoti“ ant nosies. Atkreipkite dėmesį, kad jie nespaustų. Vos pastebimas diskomfortas po kelių naudojimo valandų virsta stipriu skausmu.

Forma

Rinkitės akinius, kurie koreguoja jūsų veido formą.

Atminkite, kad akinių tamsėjimo laipsnis neturi įtakos jų gebėjimui blokuoti UV spindulius. Svarbu, kad jie turėtų UV filtrus

Išeiti iš AMP versijos