PSO oficialiai paskelbė apie naują koronaviruso bangą Europoje


PSO Covid 19

Pasaulio sveikatos organizacija () paskelbė apie naują koronaviruso bangą Europoje, kurią sukėlė nauji Omicron variantai. Organizacija prognozuoja sunkų rudenį ir žiemą dėl koronaviruso, todėl PSO kreipėsi į Europos vyriausybes, prašydama skubiai imtis visų priemonių, kad būtų išvengta mirčių ir rimtų sveikatos sistemų sutrikimų.

Prognozuojama nauja koronoviruso banga Europoje

“Praėjusiais metais šiuo metu PSO ERPB kalbėjo apie naują bangą, užplūdusią regioną, kurią sukėlė “Deltos” galimybė, panaikinus apribojimus ir padidėjus socialiniams ryšiams. Dabar jau visiškai aišku, kad esame panašioje situacijoje kaip praėjusią vasarą”, – rašoma pareiškime.

Pasak PSO, naująją COVID-19 bangą sukėlė du Omicron padermės variantai – BA.2 ir BA.5. Kiekviena dominuojanti linija pasižymi aiškiais perdavimo pranašumais, palyginti su anksčiau cirkuliavusiais virusais.

Kaukiu devejimas

“Per pastarąsias šešias savaites naujų COVID-19 atvejų Europos regione padaugėjo trigubai. Praėjusią savaitę buvo užregistruota beveik 3 mln. naujų atvejų, t. y. beveik pusė visų naujų atvejų visame pasaulyje. Nors per tą patį laikotarpį hospitalizacijos atvejų skaičius pagal COVID-19 padvigubėjo, į intensyviosios terapijos skyrių paguldytų pacientų skaičius kol kas išlieka palyginti mažas. Tačiau, kadangi infekcijos atvejų skaičius vyresnio amžiaus žmonių grupėse ir toliau didėja, Europoje kiekvieną savaitę nuo COVID-19 vis dar miršta apie 3000 žmonių”, – sakė Hansas Kluge.

PSO ragina sugrįžti prie kaukės dėvėjimo viešose vietose ir didinti gyventojų skiepijimo apimtis.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos