Retai pasitaikantis Saulės užtemimas: Kada stebėti ir kodėl pavojingas?


Hibridinis Saulės užtemimas 2023

Balandžio 20 dieną įvyks pirmasis metų . Jis vadinamas hibridu ir laikomas rečiausiu. Kur ir kada stebėti saulės užtemimą ir ko nedaryti šią dieną?

Hibridinis saulės užtemimas – kas tai?

Hibridinis saulės užtemimas sujungia dviejų tipų užtemimus – visišką ir žiedinį. Jie pakeičia vienas kitą, kai Mėnulio šešėlis juda Žemės paviršiumi. Dažniausiai iš pradžių hibridinis užtemimas tampa žiedinis, o paskui visiškas, o paskui vėl žiedinis. Tokie užtemimai pasitaiko nedažnai: ankstesnis buvo stebimas 2005 metų balandžio 8 dieną, kitas bus tik 2041 metų balandžio 30 dieną.

Saulės užtemimas 2023 m. balandžio 20 d. – kur ir kada žiūrėti

Lietuvoje 2023 metų balandžio mėnesio saulės užtemimas nebus matomas. Jį stebės Australijos, Indonezijos ir Rytų Timoro gyventojai. Tačiau jie matys tik visišką, o ne hibridinį Saulės užtemimą – tie taškai, kur užtemimas pasikeis į žiedinį užtemimą ir atgal, yra atokiose vietovėse viduryje jūros.

Maksimali Saulės užtemimo fazė ateis balandžio 20 d., 06:17 Lietuvos laiku, jos transliaciją galėsite žiūrėti internetu.

Ko nedaryti saulės užtemimo metu?

Saulės užtemimas turi galingą energiją ir gali paveikti žmones ir įvykius. Šiuo laikotarpiu daugelis tampa pernelyg emocingi ir susijaudinę. Nepatariama saulės užtemimo dieną:

Patariama:

Visus svarbius gyvenimo pokyčius geriau atidėti vėlesniam laikui, bet kol kas susitvarkyk einamuosius reikalus.

Išeiti iš AMP versijos