Rūgštūs kiviai? Greitas ir paprastas būdas prinokti vaisius namuose


Kai perkame daug vaisių ar uogų, visada tikimės, kad jie bus skanūs ir saldūs. Tačiau taip nutinka ne visada. Pavyzdžiui, nusipirkę kivius, namuose atrandame, kad labai rūgštūs. Ką su jais daryti toliau: išmesti ar palaukti, kol sunoks? Išmesti tikrai neverta, nes kivius namuose subrandinti galite labai paprastai ir pakankamai greitai. Kaip? Tam mums padės vienas paprastas triukas.

1 patarimas

Kaip žinome, čia neauga, vadinasi, atvežti iš toli. O kad vaisiai galėtų saugiai ištverti tokią ilgą kelionę, jie mums siunčiami dar neprinokę. Priešingu atveju jie tiesiog atvyks supuvę. Taigi kivis sunoksta pakeliui pas mus ar net parduotuvės lentynoje.

Bet kokiu atveju geriau pirkti neprinokusius, o ne pernokusius. Juk pirmuoju atveju situaciją galima visiškai ištaisyti. Todėl drąsiai galite nusipirkti kietų ir neprinokusių kivių nei minkštų ir sumuštų.

2 patarimas

Norėdami greitai sunokinti kivius namuose, sudėkite juos į maišelį kartu su prinokusiais obuoliais (užteks 2 vnt.). Užriškite maišelį ir palikite kambario temperatūroje.

Po 1-2 dienų net ir patys rūgščiausi vaisiai taps saldūs, minkšti ir skanūs.

Kalbant apie obuolius, juos galite nusipirkti toje pačioje parduotuvėje kaip ir kivius.

Kiviai

Kodėl šis triukas veikia?

Tikriausiai daugelis žino, kad prinokę obuoliai išskiria tokią medžiagą kaip etilenas. Būtent etilenas padeda vaisiams ir daržovėms greičiau sunokti. Tai taikoma ne tik kiviams, bet ir bananams bei daugeliui kitų vaisių.

Jūs neturėtumėte bijoti etileno. Toks nedidelis kiekis nepakenks sveikatai, o padės vaisiams greitai sunokti.

Išeiti iš AMP versijos