Rusijos kariuomenė pradeda karines pratybas Lietuvos pasienyje


Rusijos kariuomene pradeda karines pratybas

Rusijos kariuomene pradeda karines pratybas

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Lietuva atnaujintų sankcionuotų prekių tranzitą į Kaliningradą. Rusijos užsienio reikalų ministerija Lietuvos veiksmus pavadino “atvirai priešiška provokacija ir tarptautinių teisinių įsipareigojimų pažeidimu”. Todėl Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Lietuvos ambasadorių Maskvoje. Apie tai pranešama Rusijos užsienio reikalų ministerijos interneto svetainėje.

“Šiuo atžvilgiu pareiškė, kad jei artimiausiu metu krovinių tranzitas tarp Kaliningrado srities ir likusios Rusijos Federacijos dalies per Lietuvą nebus visiškai atkurtas, Rusija pasilieka teisę imtis veiksmų savo nacionaliniams interesams apsaugoti”, – rašoma pareiškime.

Rusijos kariuomenė pradeda karines pratybas

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaidos propagandoje teigiama, kad Rusijos Baltijos laivynas Kaliningrado srityje vykdo karines raketų ir artilerijos dalinių pratybas. Pratybose dalyvauja apie tūkstantis karių ir daugiau kaip 100 artilerijos ir raketinių dalinių kovinės ir specialiosios technikos vienetų.

“Artileristai ir raketų paleidėjai atliks “kelis šimtus šaudymo misijų”, naudodamiesi “Grad” ir “Uragan MLRS”, didelio kalibro patrankomis “Hyacinth”, savaeigėmis artilerijos sistemomis “Msta-S”, “Acacia” ir “Gvozdika”, – rašoma ataskaitoje.

Išeiti iš AMP versijos