Rusijos propaganda: “Rusija niekada nieko nepuolė – Kremlius”


Dmitrijus Peskovas

Dmitrijus Peskovas

Rusija yra paskutinė Europos šalis, kuri apskritai nori ištarti žodį “karas”. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tai pareiškė televizijos laidoje “Maskva. Kremlius. Putinas”, sekmadienį, vasario 20 d., pranešė “Interfax”.

“Prisiminkime, kad Rusija per visą savo istoriją niekada nieko nepuolė. O Rusija, išgyvenusi tiek daug karų, yra paskutinė šalis Europoje, kuri nori pasakyti, net ištarti žodį “karas”, – sakė D. Peskovas ir pridūrė, kad Rusijai nėra prasmės ką nors pulti.

Todėl, pasak Kremliaus atstovo, Vakarų veiksmai, kuriais kasdien skelbiama apie galimą Rusijos įsiveržimą į Ukrainą, yra provokuojantys ir skatina įtampos didėjimą.

“Na, matote, pats prezidentas į tai nekreipia dėmesio, bet apskritai tokie pasisakymai, žinoma, yra toks provokacinio pobūdžio elementas. Reikalas tas, kad tai tiesiogiai skatina įtampos eskalavimą. O kai įtampa yra maksimaliai padidėjusi, kaip, pavyzdžiui, dabar, ties kontakto linija, bet kokia kibirkštis, bet koks neplanuotas incidentas ar nedidelė tyčinė provokacija gali sukelti nepataisomų pasekmių”, – perspėjo D. Peskovas.

“Taigi visa tai turi ir gali turėti žalingų pasekmių – kasdien skelbiama Rusijos invazijos į Ukrainą data”, – sakė Rusijos prezidento atstovas spaudai.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Visą tai yra melas ir propaganda iš Rusijos pusės. Tai dar vienas bandymas įtikinti visus žmones pasaulyje, jog Rusija “gina savo piliečius”. [/box]

 

Išeiti iš AMP versijos