Su amžiumi, ypač po 40 metų, gali atsirasti tam tikrų problemų, tarp jų ir atminties. Tačiau vis dar įmanoma jų išvengti. Turite gyventi sveiką gyvenimo būdą, reguliariai tikrintis sveikatą ir tinkamai maitintis. Pastarasis punktas bus ypač naudingas, jei žinosite, ką valgyti.
Kokie maisto produktai gerina atmintį?
Riebi žuvis
Lašiša arba sardinės – tai omega-3 riebalų, kuriuos smegenys naudoja nervinėms ląstelėms, atsakingoms už mokymąsi ir atmintį, kurti, šaltinis.
Morkos
Ši daržovė pradžiugins jus antioksidantais, ypač beta karotinu, kuris neleidžia laisviesiems radikalams pažeisti smegenų ląstelių. Tyrimai patvirtina veiksmingą šio antioksidanto poveikį lėtinant senėjimą.
Brokoliai
Juose yra daug antioksidanto sulforafano. Jis padeda kovoti su lėtiniu uždegimu, kuris gali sukelti atminties praradimą ir smegenų veiklos sutrikimus. Be to, brokoliai jus pradžiugins vitaminu K ir cholinu.
Uogos
Braškėse, serbentuose, mėlynėse ar vyšniose yra daug antioksidantų. Eksperimentais su mėlynių sultimis įrodyta, kad jos gerina pažintines funkcijas ir kraujo tekėjimą į smegenis.
Riešutai
Visi yra geri, tačiau geriausi yra migdolai ir lazdyno riešutai, kuriuose gausu omega-3 riebalų rūgščių, vitamino E ir antioksidantų. Pastarieji 2 padeda išvengti prastos atminties.