Lietinius lengva paruošti. Tokio skanėsto paruošimas neužima daug laiko, be to, jis lengvai derinamas su įvairiais patiekalais. Į juos galite įdėti grietinės, žalumynų, raudonos žuvies, varškės ar uogienės. Kiekvienas galės rasti sau patinkantį derinį.
Kiekvienas turi savo specialų būdą, kaip paruošti plonus ir subtilius blynus. Tačiau kai kurie gamindami daro klaidų, kurios gali sugadinti jų mėgstamą patiekalą.
CUKRUS
Dažniausiai į lietinių tešlą dedamas didelis kiekis cukraus, galvojant, kad taip jų skonis bus daug geresnis. Tačiau problema ta, kad cukrus tik sudegins skanėstą.
SODA
Šis ingredientas veikia tik kartu su rūgpienio ingredientais. Jei jų nebus, skonis bus sugadintas, o lietiniai pasirodys sausi ir kieti.
KIAUŠINIAI
Vieno didelio (arba dviejų mažų) kiaušinių užtenka 500 ml pieno. Jei persistengsite, lietiniai suplyš juos apverčiant.
SVIESTAS
Toks produktas greitai dega. Todėl aliejuje nereikėtų kepti plonų ir gležnų lietinių. Keptuvę geriau patepti nedideliu kiekiu aliejaus.