Šie vakaro įpročiai provokuoja pilvo riebalų susidarymą – jų turi kone kiekvienas


Pilvo riebalai

Kai kurie iš pažiūros nekenksmingi vakaro įpročiai, kurie jau daugelį metų yra jūsų kasdienybėje, ne tik neleidžia atsikratyti papildomų kilogramų, bet ir provokuoja riebalų raukšlių susidarymą ant pilvo. Šie nedideli, bet žalingi įpročiai veikia medžiagų apykaitą. Kaip to atsikratyti?

Stiklinė pieno prieš miegą

Viena vertus, tai labai gerai veikia, jei reikia atsipalaiduoti – piene yra daug triptofano, aminorūgšties, kuri padeda lengviau užmigti. Tačiau šis metodas tinka tik tiems, kurie visiškai neturi problemų dėl antsvorio ir toleruoja laktozę.

Nes pieno riebalų ir laktozės derinys garantuotai lemia svorio augimą – ir net jei geriate nugriebtą pieną, šios schemos apgauti neįmanoma.

Socialinės žiniasklaidos naršymas lovoje

Net vaikai žino, kad prietaisų skleidžiama mėlyna šviesa sutrikdo cirkadinį ritmą ir slopina miego hormono melatonino gamybą. Kai nepakankamai miegate, smegenys nori gauti energijos iš greitų gliukozės šaltinių ir nuolat norisi saldumynų. Be to, trūkstant miego keičiasi medžiagų apykaita – sulėtėja raumenų augimas, o pilvo formuojasi labai aktyviai.

Vėlyvos vakarienės

Miego metu virškinimas turėtų išsijungti ir organizmas atsigauti. Tačiau jei vakarienę valgote likus mažiau nei trims valandoms iki miego, organizmas yra priverstas virškinti viską, kas jam buvo įdėta ir kaupti riebalus ant pilvo.

Įprotis vėlai valgyti sunkią vakarienę blogai veikia cukraus kiekį kraujyje ir riebalų apykaitą. Be to, dėl maisto virškinimo problemų miegas tampa neramus ir paviršutiniškas, todėl susidaro užburtas ratas – “persivalgau, nes nepakankamai miegu”.

Nesibaigiančios kavos pertraukėlės

Kava prieš einant miegoti – žurnale “American Journal of Clinical Sleep Medicine” paskelbto tyrimo duomenimis, kofeino porcija net likus 6 valandoms iki miego turi jaudinantį poveikį. O jei trūksta miego, padidėja hormono grelino lygis, kuris sukelia alkį ir gali prisidėti prie svorio augimo.

Išeiti iš AMP versijos