Skani nauda: kodėl verta valgyti arbūzą?


Šią uogą jau galima rasti prekybos centrų lentynose, o sezonas tęsis nuo liepos iki pat rugpjūčio. Be to, jei arbūzą įtrauksite į savo įprastą mitybą, galite gauti daug naudos. Pakalbėkime apie tai išsamiau.

Kokia arbūzų nauda?

Šiose uogose yra daug maistinių medžiagų: maistinių skaidulų, magnio, kalio, vitamino C ir vitamino A, likopeno ir kitų karotinoidų. Visos jos gali pagerinti jūsų mitybos kokybę.

Nuo 2003 iki 2018 m. trukusiame tyrime buvo analizuojami duomenys apie žmones, kurie dažnai vartojo arbūzus, ir nustatyta, kad visų jų organizme buvo daugiau maistingųjų medžiagų.

Ypač verta atkreipti dėmesį į naudą širdžiai. Ir visa tai dėl jo sudėtyje esančio likopeno. Šis karotinoidas padeda sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis ir ankstyvos mirties nuo šių ligų riziką.

Arbūzų nauda

Dar vienas privalumas yra tas, kad 100 gramų arbūzo kalorijų kiekis yra tik 30 kilokalorijų. Be to, jame yra daug vandens ir mažai riebalų, todėl jis yra idealus užkandis žmonėms, bandantiems numesti svorio.

taip pat naudingos kraujospūdžiui ir atsparumui insulinui mažinti, raumenų skausmui mažinti, virškinimui gerinti ir odos būklei gerinti.

Norint patirti šią naudą, reikia laikytis normos. Gydytojai ir mitybos specialistai rekomenduoja suaugusiesiems per dieną suvalgyti iki 500 g arbūzo, o vaikams – nuo 80 iki 150 g.

Išeiti iš AMP versijos