Paimkite puodą ar keptuvę ir apžiūrėkite rankenas. Matote ten skyles? Ar kada susimąstėte, kodėl ten yra ši skylė? Jei manote, kad skylė reikalinga tik indams pakabinti, vadinasi, klystate – tai ne vienintelis jos tikslas.
Šios skylės tikslas – supaprastinti maisto gaminimą
Pasirodo, anga rankenoje reikalinga tam, kad gaminant nesunkiai joje galėtumėte palikti šaukštą ar šakutę maistui išmaišyti. Dėl to medinio šaukšto likučiai patenka į keptuvę ar puodą. Ir nereikia teršti stalo ar papildomų lėkščių. Juk tai labai paprasta ir išradinga.
Kam dėti šaukštą į keptuvės ar puodo angą?
Beje, tai ne tik dėl švaros. Šis metodas taip pat gali išgelbėti šaukštą, ypač jei jis yra plastikinis ir linkęs išsilydyti nuo karščio.
Pagalvokite apie tai: kiekvieną kartą, kai paliekate šaukštą verdančiame vandenyje – šalia to paties puodo ar keptuvės – rizikuojate, kad jis ištirps. Liksite ne tik be įrankio, bet ir galite netyčia nuryti bisfenolio A (BPA) (toksino, esančio daugumoje plastikų).
Ir, žinoma, šios skylės pagalba galite pakabinti puodą ant kabliuko. Tai gali būti labai naudingas sprendimas, kai turime labai mažai vietos indams laikyti.