Daugelis žmonių vis dar nežino, kam skirta dygliuotoji tarkavimo lentos pusė, nors šį prietaisą naudoja jau ne vieną dešimtmetį. Briaunos su žvaigždės formos skylutėmis daugelis žmonių visai nenaudoja, nes ji greitai užsikemša ir yra sunkiai išplaunama. Esame tikri, kad labai nustebsite išgirdę atsakymą į klausimą, kam iš tikrųjų reikalingas dygliuotas kraštelis tarkavimo įrankiui.
Klaidingas dygliuotosios pusės naudojimas
Kai kurie virėjai šia briauna nuvalo žuvį nuo žvynų, tačiau geriau to nedaryti. Priešingu atveju bus sunku išvalyti tarką. Geriau įsigykite specialų peilį žuviai valyti.
Kam skirta dygliuotoji tarkavimo lentos pusė – 5 naudingi panaudojimo būdai
- Dygliuotą tarkavimo kraštą žmonės naudojo vaisiams ir daržovėms trinti į tyrę. Tai buvo patogu kūdikių maistui.
- Dygliuotas tarkavimo įrankio kraštas dažniau naudojamas prieskoniams smulkinti. Muskato riešutą, cinamono lazdeles ir imbiero šaknį galima susmulkinti iki labai smulkių trupinių.
- Dygliuotoji pusė labai patogi tarkuojant citrusinių vaisių žievelę.
- Dar vienas naudingas tarkos krašto pritaikymas – naminių džiūvėsėlių gaminimas. Tiesiog sutarkuokite sausą kepalą ant tarkavimo lentos ir turėsite puikius džiūvėsėlius.
- Paskutinis mūsų siūlomas smailiosios briaunos pritaikymas – šokolado drožlių gamyba. Sutarkuokite šokoladą ir pabarstykite juo desertą ar gėrimą.