Susidomėjimas QLED televizoriais smarkiai mažėja. OLED užkariauja rinką


QLED ir OLED televizoriai

Remiantis analitinės bendrovės “Omdia” ataskaita, šiais metais pastebimas didelis televizorių su matricomis pardavimų sumažėjimas. Taip atsitiko dėl to, kad pagrindiniai gamintojai, pavyzdžiui, “Samsung”, atsisakė šios technologijos.

QLED televizoriai pakeičiami į OLED

Atrodo, kad QLED technologija netrukus taps praeities prisiminimu – “Omdia” analitikai prognozuoja labai trumpą šiomis matricomis pagrįstos įrangos gyvavimą rinkoje.

QLED ir OLED televizoriu skirtumai
QLED ir televizorių skirtumai

Tikimasi, kad šiais metais QLED televizorių pardavimai gerokai sumažės, nes televizorių gamintojai atsisako siūlyti tokius modelius. Svarbiausias žingsnis atrodo gana spartus “Samsung” perėjimas prie OLED ir QD-OLED matricų. LG taip pat eina tuo pačiu keliu su OLED “Evo” matricomis.

“Omdia” analitikai taip pat tikisi, kad populiarėjant šiai technologijai ir didėjant konkurencijai rinkoje, OLED televizorių gamybos sąnaudos turėtų mažėti. Be to, turėtų atsirasti OLED ekranų su maža įstrižaine – tokios įrangos pavyzdys yra būsimas 42 colių modelis LG C2, kuris turėtų būti siūlomas už patrauklią kainą.

Išeiti iš AMP versijos