Svarbu spalva: paaiškiname, kurios lėkštės padės suvalgyti mažiau


Indų spalva turi įtakos ne tik estetiniam gaminamo patiekalo suvokimui, bet gali turėti įtakos ir žmogaus apetitui. Netikite? Perskaitykite šį straipsnį.

Indų spalva turi įtakos mūsų apetitui

Daugelis tyrimų įrodo, kad spalva gali stipriai paveikti žmogaus psichosomatinę būseną. Žinoma: jei skirtingų spalvų pagalba galite reguliuoti žmogaus apetitą, vadinasi, galite kontroliuoti ir svorį, pastebi medikai.

Spalvotos lėkštės

Balta ir visi šilti atspalviai stimuliuoja. Todėl porcijos tokiose lėkštėse bus suvalgytos greičiau ir dideliais kiekiais. Šis patiekalas tinka mažiems vaikams ar mergaitėms, kurios nori „valgyti apetitą keliančias formas“.

Raudoni per daug veikia nervų sistemą, o tai veda prie persivalgymo: žmogus negali laiku sustoti ir tiesiogine prasme iššluoja maistą. Tačiau oranžinis puodelis paskatins protinę veiklą ir sukels apetitą.

Jei žmogus nori numesti svorio, jis turėtų nusipirkti tamsias lėkštes. Juoda, ruda, pilka ir tamsiai mėlyna bus idealus sprendimas žmonėms, kenčiantiems nuo nutukimo. Nors tokios niūrios spalvos nuotaikos nepakels, tačiau tikrai padės sumažinti apetitą ir neprives prie maisto rijimo.

Išeiti iš AMP versijos