Šie kotletukai gausis labai skanūs ir minkšti, o ir iškeps labai greitai. Minimalus kiekis aliejaus ir jokių kitų riebalų, nešvarių keptuvių ar suteptų viryklių. Jeigu galvosite, kad neverta dėmesio – stipriai apsiriksite. Išbandykite, norėsite dar.
Reikės:
- maltos vištienos šlaunelių arba filė – 700 g;
- svogūno – 100 g;
- česnako – 2 skiltelių;
- duonos – 100 g;
- pieno – 150 ml;
- druskos – 2/3 šaukštelio;
- rūkytos paprikos – 1/2 šaukštelio;
- pipirų – pagal skonį;
- augalinis aliejus – 2-3 valgomieji šaukštai;
- džiūvėsėlių.
Paruošimas:
- Pirmiausia duoną užpilkite pienu, nuspauskite ir sudėkite į trintuvą.
- Sudėkite nuluptą ir susmulkintą svogūną bei česnaką. Viską sumaišykite blenderiu, kol masė taps vientisa, tirštos konsistencijos.
- Šį mišinį perkelkite į maltą mėsą, įberkite druskos, rūkytos paprikos ir pipirų.
- Viską sumaišykite, kad visi ingredientai gerai “susirištų”. Suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
- Dėkite juos ant kepimo popieriaus išklotos skardos arba silikoninio kilimėlio ir patepkite augaliniu aliejumi.
- Kepkite 30-35 min. 200° temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi