Paprastas ir skanus aviečių kompotas žiemai. Jo ypatybė ir pranašumas, lyginant su kitais receptais, yra tas, kad gėrimas išsaugo šviežių uogų skonį. Pagal šį receptą pavyks pagaminti 1,5 l šio gėrimo.
Skanus aviečių kompotas žiemai
Ingredientai:
- Reikės: aviečių – +/-300 g
- Cukraus – 200 g (1 puodelis)
- Vandens – 1 litras 400 ml
Paruošimo būdas:
- Paimkite šviežias sveikas avietes. Skonis ir forma išliks geresni, jei uogos nebus susiraukšlėjusios ar pernokusios. Uogas surūšiuokite ir apžiūrėkite.
- Kompoto stiklainius patogiai nuplaukite ir sterilizuokite. Dangtelių sterilizavimą galite atlikti pagal šį būdą: Vos 5 minutės ir stiklainių dangteliai bus paruošti: greičiausias būdas juos sterilizuoti
- Į stiklainius supilkite trečdalį uogų. Įberkite 200 g cukraus. Žiemą paruoštą kompotą galite atskiesti virintu vandeniu; skonis ir aviečių aromatas nepasikeis.
- Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Užvirusį vandenį supilkite į stiklainius iki kaklelio. Iš karto sandariai uždarykite dangteliu.
- Tada šiek tiek pakratykite stiklainius ant stalo, kad cukrus ištirptų. Kai cukrus ištirps, apverskite stiklainį ir uždenkite jį kuo nors šiltu.