Purūs marokietiški blynai yra būtent tai, ką turėtumėte pabandyti gaminti vietoj plonų klasikinių lietinių. O šio patiekalo gudrybė ta, kad tokie blyneliai tinka ir su saldžiais, ir su pikantiškais įdarais.
Tešlos ingredientai:
- Manų kruopos – 250 g;
- Miltai – 40 g miltų;
- Cukraus – 3 šaukštai;
- Druskos – 1/4 šaukštelio;
- Sausos mielės – 5 g;
- Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai (10 g);
- Šiltas vanduo – 500 ml.
Įdaras tinka bet koks, tiek sūrus, tiek saldus.
Paruošimas:
- Visus sausus ingredientus (manų kruopas, miltus, cukrų, druską, raugą, sausas mieles) supilkite į dubenį ir išmaišykite.
- Supilkite šiltą vandenį (40 laipsnių). Plakite 2-3 minutes mai6ytuvu, kol pasirodys burbuliukai ir putos. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pastovėti. Lengvai išmaišykite tešlą ir kepkite blynelius ant įkaitintos sausos keptuvės vidutinėje temperatūroje apie 3 minutes.
- Iš karto paviršiuje pasirodys daug burbuliukų, kai jie visi subliūkš ir paviršius taps matinis, išimkite blyną iš keptuvės. Kepkite tik iš vienos pusės.
- Ant dar karšto blyno, nekepamos pusės, dėkite įdarą ir užspauskite jį kaip koldūną.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi