Pristatome pačias skaniausias namines garstyčias. Jas pasigaminti labai paprasta, todėl kviečiame išbandyti.
Naminės garstyčios
Sudedamosios dalys:
- 90 g garstyčių miltelių (6 valgomieji šaukštai);
- 250 g kopūstų sūrymo;
- 0,5 arbatinio šaukštelio džiovinto imbiero;
- 0,5 arbatinio šaukštelio acto (9%);
- 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių;
- 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis aliejaus (bekvapio).
Paruošimo būdas:
- Į dubenį persijokite garstyčių miltelius. Į jį supilkite džiovintą imbierą.
- Garstyčių sūrymas būtinai turi būti pašildytas, jis turi būti karštas. Į karštą skystį įpilkite citrinos sulčių, acto ir cukraus.
- Karštą sūrymą nedidelėmis porcijomis iš karto supilkite į dubenį su garstyčių milteliais. Po kiekvieno įpylimo greitai išmaišykite.
- Galiausiai supilkite aliejų. Naudokite sūrymą, kad garstyčios taptų norimos konsistencijos – tirštos arba skystesnės.
- Perpilkite į stiklainį, uždenkite rankšluosčiu, palikite kambario temperatūroje 6 valandas, o kitas 6 valandas padėkite į šaldytuvą. Po to padažą galima ragauti. Garstyčios gaunasi kvapnios ir labai aštrios – puikiai tinka prie mėsos.