Tyrimai rodo, kad uodų seilės gali slopinti mūsų imuninę sistemą


Uodai yra vieni labiausiai erzinančių vabzdžių žemėje. Jie ne tik mums įkanda, palikdami skausmingus dirginimus, bet ir gali perduoti įvairias infekcines ligas, tokias kaip maliarija, dengė karštligė ir Zikos virusą. Pasirodo, uodų seilės turi dar vieną įdomią savybę – jos gali slopinti mūsų imuninį atsaką.

Uodų seilės griauna mūsų imuninę sistemą – tyrimai

Neseniai Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad medžiagos, esančios uodų seilėse, gali susilpninti mūsų imunitetą. Remiantis tyrimo rezultatais, mokslininkai rado seilių komponentų, mažinančių imuninės sistemos reakciją į infekcijas.

Kraują siurbiantys uodai

Nors šie atradimai gali atrodyti nereikšmingi, jie gali turėti didelės įtakos mūsų supratimui apie tai, kaip galime apsisaugoti nuo infekcijų. Tyrimas galėtų padėti sukurti naujus vaistus ir vakcinas, mažinančias uodų seilių poveikį žmogaus imuninei sistemai.

Be to, atsižvelgiant į tai, kad uodai yra daugelio ligų nešiotojai, svarbu nepamiršti apsaugos nuo įkandimų būtinybės. Tai galima pasiekti naudojant įvairias priemones, pavyzdžiui, repelentus, tinklelius nuo uodų ir apsauginius drabužius.

Apibendrinant, atradimas, kad uodų seilės gali slopinti imuninį atsaką, yra svarbus žingsnis siekiant išsamesnio šių vabzdžių poveikio žmonių sveikatai supratimo.

Išeiti iš AMP versijos