Ukraina atnaujino duomenis apie vaikų, nukentėjusių nuo karo su Rusija, skaičių


Ukraina atnaujino duomenis apie vaiku nukentejusiu nuo karo su Rusija skaiciu

Ukraina atnaujino duomenis apie vaiku nukentejusiu nuo karo su Rusija skaiciu

Generalinė prokuratūra teigė, kad šie skaičiai nėra galutiniai, nes informacija toliau renkama regionuose, kuriuose vyksta aktyvios karinės operacijos, ir laikinai okupuotose teritorijose.

Tarp Rusijos ginkluotos agresijos prieš Ukrainą aukų yra 595 ukrainiečių vaikai.

Kiek vaikų nukentėjo nuo karo Ukrainoje?

“Nuo balandžio 23 d. ryto dėl Rusijos Federacijos ginkluotos invazijos į mūsų šalį Ukrainoje nukentėjo daugiau kaip 595 vaikai. Per pastarąsias dvi dienas oficialus žuvusių vaikų skaičius nepakito ir liko 208. Sužeistųjų skaičius išaugo iki 387. Šie skaičiai nėra galutiniai, nes toliau tęsiamas jų įrengimas aktyvaus karo veiksmų vietose laikinai okupuotose ir išlaisvintose teritorijose”, – sakoma pareiškime, kurį išplatino per “Telegram”.

Nepilnamečių prokurorų duomenimis, daugiausia vaikų nukentėjo Donecko srityje – 120, Kijevo srityje – 113, Charkovo srityje – 91, Černigovo srityje – 66, Chersono srityje – 44, Nikolajevo srityje – 41, Luhansko srityje – 37, Zaporožės srityje – 25, Sumų srityje – 17, Kijevo srityje – 16 ir Žytomyro srityje – 15.

Balandžio 20 d. Rusijos okupantams apšaudžius civilinę infrastruktūrą Pohovsko rajone, Zaporožės srityje, buvo sužeistas penkerių metų vaikas.

Dėl kasdienio orkų vykdomų Ukrainos miestų ir kaimų bombardavimo ir apšaudymo iki šios dienos buvo apgadinta 1 500 švietimo įstaigų. Tuo pat metu 102 iš jų buvo visiškai sunaikintos.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos