Kai kurios miltų rūšys yra naudingesnės mūsų organizmui. Paprastai, kalbant apie sveiką mitybą, mitybos specialistai dažnai pataria apriboti miltų vartojimą. Tačiau yra 5 miltų rūšys, kurios leis nepaisyti šio principo.
Turinys
Avinžirnių miltai
Šios rūšies miltai yra pagrindinis Indijos virtuvės patiekalas. Jie pagaminti iš maltų avinžirnių ir turi lengvą riešutų skonį. Tai geras kvietinių miltų pakaitalas, jei norite sumažinti kalorijų kiekį savo racione.
Grikių miltai
Kadangi grikiuose nėra glitimo, jie taip pat suteikia kepiniams kitokią tekstūrą nei kvietiniai miltai. Kepiniai nebus lengvos, purios mielinės formos, nes nesigamina glitimas, tačiau suteiks pyragams drėgmės ir švelnumo. Iš šių miltų galite gaminti sausainius, pyragus ir naminius makaronus.
Avižiniai dribsniai
Jie pagaminti iš nesmulkintų avižų. Avižinius dribsnius nesunku pasigaminti namuose, gerai žinomus avižinius dribsnius sumalant į smulkius miltelius. Dėl sodrios tekstūros galite paruošti skanius blynus, vaflius, bandeles ir duoną.
Sorų miltai
Soros yra grūdai be glitimo, iš kurių gaminami miltai. Jame yra subtilus riešutų skonis, gausu vitaminų ir mineralų. Iš sorų miltų galima gaminti pyragus, sausainius, blynus.
Migdolų miltai
Tai smulkiai malti migdolai, dažniausiai gaminami iš blanširuotų riešutų be odelės. Jie dažniausiai naudojami kepiniuose, tokiuose kaip sausainiai, pyragaičiai ir duona, o bene garsiausias pasirinkimas – makaronai.