Švenčių išvakarėse daugelis žmonių pradeda galvoti, ką daryti su likusiu maistu, kuris buvo paruoštas Šv. Kalėdų arba Naujųjų metų stalui. Mūsų patarimų dėka daugiau nesusidursite su tokia problema.
Kur dėti likusį maistą?
Taigi, jei svečiams išvykus liko atidarytas vyno butelis, jį, žinoma, galima grąžinti į barą arba užšaldyti. Gėrimo likučiais turėtumėte užpildyti ledo formą ir įdėti į šaldiklį. Tokie vyno kubeliai gali būti naudojami ruošiant padažus, pyragus, užkandžius, žuvį ir mėsą.
Tuo pačiu principu galite užšaldyti kitų gėrimų – sulčių ar alaus – likučius, kurių nedidelio kiekio reikia desertams ar marinatams.
Paruošus visus patiekalus, belieka vešli žalumynų kekė? Jokių problemų – krapus, petražoles ar žaliuosius svogūnus reikia susmulkinti, o paskui išdžiovinti. Greičiausias būdas savo rankomis pasigaminti aromatingų prieskonių – naudoti mikrobangų krosnelę arba orkaitę.