Žaliosios kortos loterija 2024: kaip dalyvauti?


Žaliosios kortelės loterija 2024

JAV Valstybės departamentas pradėjo registraciją į kasmetinę Žaliosios kortelės loteriją, kuri suteikia leidimą gyventi, mokytis ir dirbti bei tam tikras socialines garantijas Amerikoje.

Dabartinė programa skirta 2024 metams. Tradiciškai laimėti gali bet kas, nes Žaliosios kortelės turėtojai atsitiktinės atrankos būdu atrenkami iš teisingai užpildžiusių paraišką ir pateikusių visus reikiamus dokumentus. Programoje dalyvauja ir Lietuva.

Kaip pateikti prašymą?

Klausimynai priimami tik atitinkamame oficialios svetainės puslapyje.

Šių metų paraiškų teikimo procesas prasidėjo spalio 5 d. 20.00 val. Lietuvos laiku ir baigsis lapkričio 8 d. 12.00 val. Kijevo laiku. Tuo pačiu JAV institucijos pataria neatidėlioti pateikimo paskutinei minutei, nes dėl procedūros sudėtingumo prašymas gali būti neapdorotas laiku ir netyčia galite praleisti terminą.

Bus svarstoma tik viena vieno asmens paraiška.

Kas turi teisę dalyvauti loterijoje?

Žaliosios kortelės loterijoje turi teisę dalyvauti žmonės iš šalių, kuriose imigracija į JAV yra istoriškai žema. Lietuva yra įtraukta į šį sąrašą.

Pretendentas turi turėti ne žemesnį nei aukštojo mokslo diplomą arba dvejų metų darbo patirtį, įgytą per pastaruosius penkerius metus.

Visas sąrašas profesijų, kurių atstovai gali kreiptis dėl žaliosios kortelės, skelbiamas JAV darbo departamento svetainėje.

Kaip užpildyti anketą?

Anketoje reikės užpildyti 14 punktų.

Užpildę formą pamatysite patvirtinimo ekraną su savo vardu ir unikaliu patvirtinimo numeriu. Atidžiai išsaugokite šią informaciją, nes jos prireiks norint pasiekti sistemą, kurioje galėsite matyti savo paraiškos būseną ir sužinoti, ar laimėjote loterijoje.

Kiek kainuoja dalyvauti Žaliosios kortelės loterijoje?

Paraiška yra visiškai nemokama. Tačiau laimėjus teks susimokėti konsulinį mokestį už dokumentų tvarkymą ir „žaliosios kortelės“ gavimą. Tai yra apie 330 dolerių.

Kaip elgtis laimėjimo atveju?

Loterijos dalyviams, laimėjusiems teisę į žaliąją kortelę, sistema parodys patvirtinimo puslapį, kuriame bus išsamios imigracijos dokumentų išdavimo instrukcijos. Visų pirma tai bus DS-260 forma, kurioje turėsite įvesti savo loterijos dalyvio numerį ir patikslinti anketoje nurodytus duomenis.

Taip pat turėsite dalyvauti pokalbyje JAV ambasadoje arba konsulate. Taip pat privaloma atlikti medicininę apžiūrą.

Atskirai turite pateikti įrodymus, kad persikėlę į JAV netapsite našta valstybei. Jei turite rimtų sveikatos problemų ar problemų su įstatymais savo gimtojoje šalyje, jums gali būti atsisakyta išduoti vizą. Žalioji kortelė taip pat nesuteikiama tiems, kurie jau gyveno JAV nelegaliai arba buvo deportuoti.

Visa informacija ir registracija skelbiama čia: https://dvprogram.state.gov/

Išeiti iš AMP versijos