Žieminis ir arktinis kuras: ką turi žinoti dyzelinių automobilių savininkai


Žieminis dyzelinis kuras

Šaltuoju metų laiku dyzeliniams automobiliams reikia specialių degalų. Ekstremaliais atvejais į įprastą vasarinį dyzeliną reikiamų priedų galite įsipilti patys. Pagal tarptautinius standartus, vasariniais dyzeliniais degalais galima saugiai važiuoti iki minus 5°C, žieminiais – iki minus 20°C, arktiniais – iki minus 32°C. Šiuo metu visose Lietuvos degalinėse jau prekiaujama žieminiu dyzeliniu kuru. Šis pažymėtas žvaigždute / snaige (*).

Ką pataria ekspertai?

Yra daug patarimų. Įskaitant iš profesionalų – sunkvežimių ir autobusų vairuotojų. Visų pirma jie rekomenduoja į vasarinį dyzeliną šaltu metu įpilti stabdžių skysčio arba benzino arba variklio alyvos.

Tačiau, pasak ekspertų, šie patarimai puikiai tinka norint išspręsti problemą čia ir dabar. Žinoma tai gali pakenkti automobilių ir kitų transporto priemonių kuro sistemai bei varikliui. Esant tokiam „mišiniui“, siurblys ir degalų sistema gali labai greitai sugesti. Tas pats stabdžių skystis labai ėsdina ir ardo siurblį bei degalų sistemą. Todėl tokie profesionalų patarimai tinka tik kraštutiniu atveju. O kasdieniame gyvenime į dyzelinį kurą geriausia įpilti specialaus antigelio.

Išeiti iš AMP versijos