Avižinių dribsnių sausainiai yra ne tik skanus desertas, bet ir sveikas užkandis, kuriame gausu skaidulinių medžiagų. Dėl paprasto paruošimo jie gali tapti kasdienės mitybos dalimi.
Vietoj karvės pieno (jeigu esate alergiški laktozei) galite naudoti avižų pieną, kad skonis būtų ryškesnis. Dėl kokosų aliejaus sausainiai tampa traškesni. Į tešlą paįvairinimui įmaišykite riešutų, džiovintų vaisių arba šokolado.
Avižiniai sausainiai, visai kaip seniau
Sudedamosios dalys:
- Avižiniai miltai – 120 g (galite pasigaminti patys, sumalę dribsnius);
- Avižiniai dribsniai – 120 g;
- Kepimo milteliai – 3/4 šaukštelio;
- Druska – 1/4 šaukštelio;
- Cukrus – 100 g (galite naudoti medų arba trintas datules);
- 2,5 % pieno – 3 šaukštai (galima pakeisti augaliniu pienu);
- Aliejus – 75 ml (galite naudoti kokosų aliejų, kad būtų traškesni).
Paruošimas:
- Sumaišykite miltus, dribsnius, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
- Įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus pieno ir 75 ml aliejaus. Užminkykite vientisą tešlą.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš tešlos suformuokite 70-80 g rutuliukus ir juos šiek tiek suplokite.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
- Leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės jų traškiu skoniu su arbata, kava ar kakava.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi