Aguonų pienas – iš aguonų, virinto atšaldyto vandens ir cukraus gaminamas gėrimas, kūčiukų užpilas, skirtas Kūčių stalui.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
2. Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
3. Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais).
4. Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
2. Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
3. Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais).
4. Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
Ingredientai
* Aguonos 1 stiklinė
* Vanduo 2 litrai
* Medus 3 valg. š. arba cukrus
* Vanduo 2 litrai
* Medus 3 valg. š. arba cukrus
Siųsti atsiliepimą