12 patiekalų vakarienė: Keptos marinuotos žuvys

Vienas iš 12 patiekalų vakarienės Kūčioms - Keptos marinuotos žuvys. Puikus pasirinkimas, kuris tiks jūsų stalui.

Pagaminsite per:1440 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Džiūvėsius sumaišome su druska (maždaug 4 šaukštai džiūvėsių ir 1 nubrauktas šaukštas druskos). Nuplautas žuveles išvoliojame džiūvėsių ir druskos mišinyje ir dedame į įkaitintą aliejų. Kepame iš abiejų pusių, kol apskrus.

2. Svogūnus supjaustome plonais griežinėliais (ach, koks puikus daiktas mandolina!:))

3. Į stiklinį indą, kad matytųsi visas grožis :)dedame sluoksniais svogūnus ir žuvį: pradedame svogūnais, ant viršaus guldome sluoksnį žuvų, tada vėl klojame sluoksnį svogūnų ir taip toliau. Viršuje sudedame svogūnus.

4. Actą puode sumaišome su vandeniu, supilame cukrų. Pipirų žirnelius sutraiškome plaktuku arba virtuviniu kombainu (aš sudedu pipirus į celofaninį maišelį ir sutraiškau juos plaktuku mėsai mušti). Pipirus suberiame į marinatą, įmetame lauro lapus. Marinatą užverdame ir paviriname apie 10 minučių.

5. Nukėlus nuo ugnies, iškart verdančiu marinatu užpilame žuvis ir svogūnus. Prispaudžiame, kad visas turinys atsirastų marinato skystyje. Atvėsus indą padedame į šaldytuvą, uždengus maistine plėvele.

6. Tinka valgyti jau kitą dieną.
Ingredientai
* 1 kg šviežios žuvies (silkių, stintų, sardinių ar kt) išdarinėtų
* Džiūvėsių
* Druskos
* Aliejaus kepimui
* 3-4 didelės galvos raudonųjų svogūnų
* Marinatui:
* 200g paprasčiausio 6% acto (arba 130g 9% acto)
* 350ml vandens (jei naudojate 9% actą, pilkite 420ml vandens)
* 300g cukraus
* 25-35 žirneliai kvapniųjų pipirų
* 5-8 žirneliai juodųjų pipirų
* 2-3 lauro lapai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: