12 patiekalų vakarienė: Kūčiukai

Kūčiukai - tradicinis patiekalas Kūčioms. Tradiciškai valgomi su aguonų pienu.

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Nedideliame dubenėlyje mieles ištrinkite su cukrumi. (Jei naudojate ne šviežias, o sausas mieles, jas sumaišykite su cukrumi ir užpilkite maždaug puse stiklinės šilto vandens. Toliau – pagal receptą). Įpilkite apie 100 ml drungno vandens, įberkite 3-4 šaukštus miltų ir viską sumaišykite, kad gautųsi tyrelė. Palikite šiltai, kad pradėtų putoti.

2. Į didelį dubenį arba virtuvinio kombaino maišymo indą suberkite likusius miltus, aguonas, druską. Supilkite suputojusį mišinį, likusį vandenį, aliejų ir viską suminkykite, kol gausis masė, nelimpanti prie rankų. Palikite šiltai porai valandų, kad tešla išaugtų.

3. Imkite po nedidelį gabaliuką tešlos ir kočiokite ją tarp delnų, kol gausis ilga ir plona juostelė. Ją supjaustykite mažais gabaliukais (turėkite omeny, kad mielinė tešla kepdama išsipūs, tad nepadarykite kūčiukų per didelių). Dėkite kūčiukus į kepimo skardą, ištiestą popieriumi (šiam kiekiui jums prireiks maždaug 3 skardų).

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol paruduos.
Ingredientai
* 10 g šviežių mielių arba 4 g sausų aktyvių mielių
* 6 šaukštai cukraus
* 450 g miltų
* 180-200 ml vandens
* 2 šaukštai aguonų
* žiupsnelis druskos
* 2 šaukštai aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button