12 patiekalų vakarienė: Sūdyta lašiša su eglių pumpurais

Puikus patiekalas 12 patiekalų vakarienei - Sūdyta lašiša su eglių pumpurais. Nepakartojamas skonis.

Pagaminsite per:2880 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuo elgių pumpurų nuskabyti spygliukus. Kotelius išmesti.

2. Dubenėlyje sumaišyti druską ir cukrų (naudojau santykį 2:1). Suberti maltus pipirus ir spygliukus. Išmaišyti.

3. Lašišos filė gerai nusausinti.

4. Į didoką žemą indą dėti lašišą, oda į viršų. Ant odos paskleisti pusę druskos mišinio, plonu sluoksniu pilnai padengiant visą paviršių. Uždengti plėvele. Žuvį apversti. Ant kitos pusės paskleisti likusį druksos mišinį, plonu sluoksniu padengiant visą paviršių. Ųždengti plėvele. Žuvį lengvai paslėgti, ant viršaus uždėjus pjaustymo lentelę ir maždaug ½ kg svorį ( konservų skardinę ar maišelį su kruopomis. Paslėgtą žuvį dėti į šaldytuvą ir sūdyti 48-60 valandų, priklausomai nuo filė storio.

5. Sūdytą file išimti iš šaldytuvo. Nuo žuvies po tekančio šalto vandens srove nuplauti druską. Nusausinti. Pjaustyti plonais griežinėliais ir tiekti į stalą.
Ingredientai
Lašišos file
Rupios druskos
Cukraus
Šviežiai maltų pipirų
Eglių pumpurų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button